I løpet av sommerens tur til Tenerife skulle selvfølgelig øyas stolte, vulkanske fjell bestiges! Utflukten til Teide startet med fulltallig familie i strålende humør på overjordisk svingete veier i et fantastisk landskap. Dessverre rottet de svingete veiene seg så til de grader sammen mot MadJoy, etter en særdeles hyggelig, sen og whiskybelagt kvelden før, at hun kastet inn håndkleet da de kom til El Portillo og lot de andre dra videre til fjells uten henne. Når MadJoy tok en liten tur ut i terrenget fortonte Teide seg slik:

Teide

El Portillo er et veikryss på omtrent 2000 meters høyde, her møtes veiene som fører til Teide fra både nord og sør. Her er en restaurant og et lite informasjonssenter. Dette er utsikten fra steintrappa utenfor informasjonskiosken, en utsikt MadJoy skulle bli særdeles godt kjent med i løpet av dagen, som for øvrig var utrolig varm til å være i så stor høyde.

Veikryss

MadJoy ruslet en tur til et utsiktspunkt og så bare skyer under seg, dette ble litt meget for en noe redusert eldre dame, så hun søkte raskt tilflukt i skyggen på overnevnte trapp igjen, hvor hun ble holdt med selskap av bla. denne sjarmøren:

Firfisle

Firfislene her fungerte omtrent som spurvene på våre hjemlige uterestauranter : de pilte rundt og spiste smuler og annet som havnet på bakken, det var fornøyelig å bivåne to stykker som testet om en gul serviett muligens kunne være spiselig. Og nå begynner vi å nærme oss et poeng her, for utpå ettermiddagen dukket det sannelig også opp fugler på uterestauranten!De var ute i samme ærend som firfislene og  MadJoy fikk foreviget denne, men har somlet veldig med å finne ut hvilken fugl dette er:

Turteldue

I dag kom imidlertid svaret rekendes på ei fjøl, helt av seg selv, denne skjønnheten er selvsagt en Turteldue !

Det viste seg også at MadJoy hadde sett Teidefink, (som hun ikke klarte å forevige, så dere får klare dere med linken), opptil flere eksemplarer av begge kjønn! Denne fuglen finnes bare på Tenerife og på Gran Canaria. Det antas at det finnes ca. 600 eksemplarer av arten på Tenerife og kanskje halvparten av dette antallet på den andre øya. Da føler i grunnen fuglebrettornitologen MadJoy seg ganske heldig som fikk privilegiet av å oppleve noen eksemplarer av arten på nært hold :)

(Akkja…MadJoys  reisebrev er visst  ikke helt etter boka og hun smiler fremdeles rørt ved tanken på 6-åringens klemmer og avskjedsord før ferden fortsatte mot fjellet: ”Ikke vær lei deg, det kommer til å gå bra, helt sikkert,og ikke glem at jeg er glad i deg!”)

Turtelduen er fortografert av MadJoy, øvrig copyright Lsag2010

PS. Det kommer et innlegg fra toppen også etterhvert, samboeren har bilder og alle som kom seg dit hadde noe å fortelle om en spektakulær opplevelse.


Tips oss hvis dette innlegget er upassende