Som nevnt i forrige innlegg ble jeg igjen her, mens resten av reisefølget satte kursen mot toppen av Teide. Det ble tatt utallige bilder og jeg har hørt levende beskrivelser og flotte kommentarer. Ungene hoppet rundt og ropte ”vi har vært på Teide, vi har vært på Teide!”, de voksne var ettertenksomme og ydmyke….

Formasjonen

Kjent landemerke i krateret, som går under navnet Guds Finger, på vei til eller fra ettersom, vær og vind har laget de utroligste formasjoner i den gamle lavaen

Taubanevogn

Telefericoen tar passasjerene til ca 3500 moh. Dersom man vil helt til topps på 3717 meter må man gå det siste stykket og det må innhentes tillatelse fra aktuelle myndigheter.

Taubanen

Utsikt fra Taubanen på vei opp. Det var flere som fikk et skjellsettende møte med egen høydeskrekk på denne turen. Og vi utviklet et munnhell som gikk på at for oss som, (også bare nesten), har vært på Teide blir en flytur bare barnematen!

Statuen

Allestedsnærværende og populær ung mann på plass

Toppen

Toppen av vulkanen….. når bryter den ut igjen?

Kraterutsikt

Utsikt over krater, himmel, hav og lavland

Farvel

Ett siste bilde av det magiske fjellet og en liten lokal legende:

Sjeletyven, Lardon de Alma, holder til på Teide. Han sniker seg innpå folk som bestiger fjellet, tar tak rundt halsen deres og trekker en liten bit av sjelen ut av munnen på dem. Når han har fjernet en bit av ens sjel vil man alltid lengte tilbake til Teide.

Alle foto copyright Lsag 2010

Tips oss hvis dette innlegget er upassende