Oslo S tirsdag 8 desember kl. 08: 45

Undertegnede er i ferd med å entre toget hjem etter et kort, men særdeles hyggelig opphold i hovedstaden. På vei inn i kupeen blir jeg hindret av en mann som dytter med bagen og tydeligvis vil ut. På grunn av trengsel får jeg ikke flyttet meg og det oppstår et stort trykk bakfra, jeg prøver å få mannen til å gå bakover for å få løst opp ”proppen”, men plutselig letter trykket litt og jeg tar et skritt til siden og slipper sekken ned fra skulderen.

Idet sekken kommer inn i synsfeltet ser jeg at den er åpen og at håndvesken min tyter litt ut! Jeg snur meg mot togdøren og oppdager at den velkledde middelaldrende mannen uten bagasje jeg så både ved billettautomaten og på Narvesen, står rett foran meg. Noen ganger er det sånn at man skjønner sammenhenger i løpet av et nanosekund: Fy faen! Har du vært i sekken min!? – sier jeg høyt og sinna mens jeg ser ham rett inn i øynene. (Unnskyld språkbruken, men her var heldigvis min særdeles gode oppdragelse helt fraværende og instinktene slo til :) Jeg tror tyven blir totalt overrumplet, for han rekker meg lommeboken min med et unnskyldende lite bukk før han forsvinner som en ånd i en fillehaug! Lettere fortumlet kan jeg få sekunder senere konstatere at innholdet i min kjære lommebok er inntakt og jeg puster lettet ut.

Full sekk

Lommeboken lå oppi min lukkede håndveske som igjen lå oppi sekken som også var forsvarlig lukket. I tillegg var det veldig trangt om plassen både i håndvesken og sekken Jeg vet at ryggsekk kan være et risikabelt oppbevaringssted for verdisaker på steder med stor trengsel og mye trafikk, allikevel følte jeg meg ganske trygg.

Sekkogveske

Men den velkledde herren så hvor jeg oppbevarte lommeboken, (og kanskje også kortkoden min), da jeg kjøpte billett, og fikk det bekreftet da jeg handlet og tok ut et mindre beløp i kiosken. Medhjelperen, som sørget for å holde meg ”fanget” og laget trengsel da han ville ut igjen, har sannsynligvis gått ved siden av, eller rett bak meg, til jeg valgte vogn, og så sørget for å komme seg om bord i toget like før meg.

Hvor jeg oppbevarer lommeboken ved neste korsvei er ikke godt å si, men jeg har i hvert fall fått meg en lærepenge, samtidig som jeg hadde utrolig flaks! Selvfølgelig trodde jeg ikke noe slikt kunne ramme meg, men det kunne det. Da kan det ramme deg også! Så pass på og følg med når du er på steder du vet er utsatt, så slipper du kanskje ubehagelige opplevelser .

PS. Jeg oppvevarte togbilletten og småpenger til kaffeautomaten, bussen osv. i jakkelommen, jeg vil tro at tyven kanskje også la merke til dette. Dersom jeg ikke hadde oppdaget tyveriet med en gang, og tyven hadde fått med seg kortkoden min, ville han ha hatt god tid til å tømme kontoen min før jeg hadde fått sperret noe som helst, for å si det sånn, jeg trengte ikke lommeboken før etter at jeg var kommet hjem….

Tips oss hvis dette innlegget er upassende