Copy of 171

Altså, bare så det er sagt; jeg blir på vgb til jeg blir kasta ut, (og, jada, jeg har fulgt med i det siste :)

(Edit: Den nye sjefsredaktøren i vg skal slå sammen to organisasjoner, vgweb og vgpapir, dette vil uvegerlig føre til nedskjæringer. Ser man på “tallene” for vg peker de nedover….. Dette lover nok ikke helt godt for oss, jeg lukter slips lang vei…)

Inntil videre forholder jeg meg til at tier`n fortsatt innkreves, det blogges på om emner som ikke har med vgb å gjøre, og i dag ble det sannelig gjort endringer i listen i høyremargen på bloggforsiden også! Det står da til liv, og der det er liv er det som kjent håp, og jeg tror faktisk litt på at jo mer vi blogger jo vanskeligere blir det å få lagt oss ned ;)

Men, man kan jo aldri vite,  så derfor har jeg bestemt meg for å gå til anskaffelse av eget domene, siden det ikke er noen andre plattformer som frister så veldig. Nå har jeg null peiling på dette bortsett fra at det visst er litt jobb og at man lett blir “usynlig”, men det er ikke så farlig, jeg kan holde til borti kroken min, jeg :)

Etter noen nettsøk ser jeg jo at det er  en del tilbydere av domene der ute, for å si det mildt… Derfor trenger jeg litt hjelp; Har dere noen anbefalinger? Hva bør jeg passe meg for? Jeg ønsker meg i utgangspunktet mulighet til å kunne importere bloggen min herfra uten alt for mye plunder, dersom dette overhodet er mulig…..  Jeg kan ingenting om html eller css ellerhvadetnåheteraltsammen, så dersom dette er en forutsetning kan jeg like godt gå tilbake til fjærpenn, polaroidbilder og album med stive permer med en gang….

Råd og vink, skrekkhistorier og gla`meldinger mottas med stor takk :)

Edit: Takker for alle hyggelige og ståpå-villige kommentarer :)  Jeg spurte Sjalle, jegdataguruen vår :) Og fikk følgende svar i kommentarfeltet på hans blogg, sitat:

“Jeg bruker selv ProISP (www.proisp.no). De er stabile og er raske på labben hvis man trenger support (noe jeg bare har hatt behov for en gang). Prisen er 10,- kr måneden for “Start” -pakken, den minste. Det holder leeenge for en blogg. Faktisk kan du opprette over 20 blogger med den pakken. Med eget domene koster hele balletten drøyt 300 i året. Du får tilgang til hotellet ditt med en gang du bestiller, men inntil regningen er betalt (forskuddsvis for et år) må du bruke en generell webadresse som de sender deg på mail. Wordpressteknologi (dvs PHP og database) er inkludert i startpakken.” (Sitat slutt)

Jeg har sjekket denne leverandøren og syns det ser lovende og seriøst ut, også har de 30 dagers angrefrist, noe som k a n være greit for en tvilende amatør :)

Dersom det lar seg gjøre og jeg finner/får nok informasjon eller egen erfaring, tenker jeg å samle anbefalinger, advarsler, tips og råd i dette innlegget etter hvert, og kanskje døpe det om til “Flyttehjelpbloggen”? Noen husker sikkert “Hjelpebloggen” som har versert i 2 utgaver her på vgb………

Hvis du har noe å dele vedrørende flytting av blogg/oppretting av eget domene og/eller webhotell ;skriv det gjerne i kommentarfeltet her, eller legg igjen link/tilbakesporing til eget innlegg om temaet.


Tips oss hvis dette innlegget er upassende